Amb la posada en marxa de la nova plataforma d’informatica de l’ ITV, la Generalitat Valenciana alerta dels fraus a la ciutadania amb la clonació de la pàgina web

La nova plataforma informàtica de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles (*Sitval) complix la seua primera setmana de funcionament.  Han sigut moltes les cites que s’han demanat, però també, amb el canvi de plataforma, alguns han aprofitat per fer pàgines pirata o clonar-la a la fi d’estafar la ciutadania.

Entre el 15 i el 21 de juliol ha rebut 22.239 cites confirmades i s’han pagat 20.764, per un valor d’1.011.430 euros. La nova plataforma ha rebut la visita de 192.000 usuaris entre el 15 i el 21 de juliol. La conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, alerta que la  la web de Sitval ha sigut en diverses ocasions atacada i que fins i tot l’han arribada a clonar per a cometre frau.

La nova plataforma web de gestió de la reserva i pagament de les cites prèvia de Sitval funciona des de fa una setmana La conselleria la va activar per a agilitzar el servici i evitar els fraus i la principal novetat és que per a fer la reserva cal pagar D’esta manera es volia solucionar el problema existent de que no hi havia cites per anar a la itv, per un alt percentatge de gent, feia la reserva i no anava. D’esta manera, ara en la web del Sitval es paga per fer la reserva, circumstància que han aprofitat els promotors de webs pirata per a cobrar 20 euros per fer la gestió de la cita. Així ho explicava l’expert en ciberseguretat, Rafa Suñer, que recorda que esta estafa suposa no sols perdre diners sinò a més perdre tot el dia de la cita sense ser deveres la reserva. Suñer recorda que cal ser prudent i entrar directament en la plataforma de Sitval.com.