La Generalitat Valenciana obri el termini de sol·licituds per a les ajudes a l’alquiler 2024

Una de les subvencions més esperades pels joves davant l’escalada de preus de la vivenda són les ajudes a l’alquiler de la Generalitat Valenciana. Des de hui fins al pròxim 4 d’octubre es podrà sol·licitar l’ajuda que enguany oscilarà entre en 40 i el 50% de la renda mensual i dependrà dels ingressos totals de la unitat familiar. A més, les ajudes van dirigides també a l’alquiler d’habitacions.

Els requisits establits a les bases són ser major d’edat, tindre la nacionalitat espanyola o d’algún pais de la UE o, tindre l’autorització de residència a Espanya. També s’ha de ser titular com a arrendatari del contracte de lloguer de vivenda o habitació i que la vivenda arrendada constituisca la residència habitual de la unitat de convivència. Es beneficiaran alguns casos com families monoparentals, nombroses o persones amb discapacitat i majors de 65 anys, entre altres. Per contra, s’exclouran alguns casos com per exemple, que l’arrendatari tinga una relació de parentesc amb l’arrendador. També s’excluix a aquelles persones que tinguen en propietat una vivenda a Espanya, perquè en eixe cas podrien utilitzar-la com a lloc de residència i no recurrir al lloguer.

Les ajudes oscilaran entre el 40% i 50% de la renda mensual i els parametres oscilen des d’ingressos inferiors a 8.400 euros d’ingressos anuals, on es rebria el 50% de la renda mensual, fins a ingressos superiors a 21.000 euros, en eixe cas es rebria el 40% de la renda d’un mes.

El tràmit i tota la informació es troba a la pàgina web d’habitatge de la Generalitat Valenciana i els documents que cal aportar són el contracte d’arrendament, documentació acreditativa del pagament de la renda del lloguer, com un rebut de transferència, imprés de domiciliació bancaria i la documentació acreditativa de circumstancies d’especial atenció. Per a fer la sol·licitud telemàtica és indispensable el certificat digital.