“Espera Llegint”: una nova campanya per transformar les sales d’espera mèdiques en espais de lectura en valencià

El Departament de Salut de la Ribera i la Fundació Bromera han posat en marxa la campanya Espera Llegint amb l’objectiu de motivar la lectura en valencià i de transformar les sales d’espera de l’Hospital d’Alzira i dels centres de salut en espais de lectura.
Es distribuiran més de 100 expositors entre totes les plantes de l’Hospital d’Alzira i les zones d’espera dels 36 centres de Primària de la comarca, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació. En les seues instal·lacions es podran trobar cartells i materials promocionals amb informació detallada de la campanya. La Gerent del Departament de Salut de la Ribera, Rosabel Ribes, assenyala el valor d’esta iniciativa.

Cada punt de lectura està equipat amb una selecció de llibres curts amb històries senzilles relacionades amb la salut emocional dins la campanya “Llegir en valencià”; 11 llibres de la col·lecció “Llegir en valencià per a estimar-nos” i altres 11 de la col•lecció “Llegir en valencià sense por”. Els usuaris també podran obtindre diferents punts de llibre de manera gratuïta. Les biblioteques de les diferents localitats també comptaran amb els expositors i duran a terme diverses activitats junt amb els centres de salut.

Per últim, la iniciativa permet als usuaris participar en un concurs en què se sortegen més de 50 lots de llibres per a continuar gaudint de la lectura a casa. El Lot “Espera Llegint” inclou un expositor amb 22 llibres, 10 punts de lectura i un llibre sorpresa.