La Regidoria d’Agricultura inicia una nova campanya de control biològic per a combatre el cotonet

La Regidoria d’Agricultura i Serveis per a la ciutat d’Alzira, encapçalada pel regidor Enrique Montalvá, ha iniciat una nova campanya de control biològic amb Cryptolemus, un depredador natural utilitzat per a combatre el cotonet, la plaga que afecta especialment els arbres i plantes ornamentals de la ciutat.
El seu ús com a agent de control biològic és una mesura sostenible que evita l’ús de productes químics nocius per a la salut pública i la biodiversitat de les zones verdes. Montalvá ha destacat que el benestar dels nostres arbres i espais verds és essencial per a la qualitat de vida a Alzira, i afirma que apostar pel Cryptolemus és apostar per una solució natural i respectuosa.

L’insecte s’ha introduït a la ciutat prioritzant les àrees amb major presència de cotonet i altres plagues similars. Esta acció s’emmarca dins d’una estratègia global per a protegir i conservar el patrimoni verd de la ciutat i fomentar així la cura i el manteniment d’ixos espais. Des de la Regidoria es farà un seguiment continuat dels resultats d’esta actuació, i no es descarta ampliar la mesura a altres zones si els resultats són positius.