Apareix una biga de formigó armat de 30m a la muralla almohade d’Alzira

Les tasques d’excavació que s’estan duent a terme en la restauració de la muralla almohade d’Alzira han tret a la llum una biga de formigó armat de vora 30 metres sobre una estructura de pilars.

La biga formava part d’una nau construïda en els anys 70, fet que la convertix en un element impropi del llenç medieval i una alteració que cal eliminar. A més, al damunt d’esta es construiren 17 merlets amb material també impropi com és la rajola massissa. El departament d’Urbanisme, previ informe de l’arqueòloga encarregada de l’obra, considera que és convenient l’enderroc i la restitució tant del mur com dels merlets mitjançant treballs de mamposteria. Així ho creu també la Direcció General de Patrimoni Cultural, després que un arqueòleg i un arquitecte de la Conselleria de Cultura visitaren in situ l’aparició del mur de formigó. Andrés Gomis, regidor d’Urbanisme, destaca la complexitat d’estes intervencions sobre patrimoni històric.

Cal recordar que el passat mes d’agost començaren dels treballs per a recuperar un tram d’uns 100 metres del camí de ronda de la muralla. Es tracta d’una inversió total de 2.7 milions d’euros, que inclou també la restauració de la Casa Reial. Les obres tenen un cost de 350.000€ sufragats a través del Pla Turístic Nacional Xacobeo 2021-22.

 

Pots escoltar l’informatiu sencer ací: