AGENDA 9 d’abril: Arranca la 4a Mostra d’Arts Escèniques dedicada a la primera infància, 75 Aniversari de la Germandat del Sant Sepulcre i donació de sang

4a MOSTRA D’ARTS ESCÈNIQUES DEDICADA A LA PRIMERA INFÀNCIA
Alzira acull a partir de hui la 4a Mostra d’Arts Escèniques dedicada a la primera infància. Teatre, contacontes, titelles i una selecció d’activitats orientades als xiquets i xiquetes entre 0 i tres anys que organitza la Regidoria de Cultura i Mira Rosana, projectes teatrals.
La mostra arranca amb una campanya de teatre escolar. Els menuts entre 0 i 3 anys de les diverses escoletes acudixen a un espectacle teatral al Gran Teatre, però a la seua mida. Fins a l’11 d’abril tindrà lloc esta campanya, «A gatameus al teatre», amb l’espectacle Violeta, una gateta inquieta, de la companyia Mira Rosana Proyectos Teatrales.
A banda d’esta campanya escolar, la Mostra d’arts escèniques inclou diversos espectacles on els menuts prenen contacte amb el teatre acompanyats dels seues familiars. El dijous 11 d’abril la Biblioteca municipal d’Alzira, acull a les 17.30 h el contacontes musical “Timonet, el xiquet perdut”, un espectacle que trenca amb els rols de gènere a través del joc i la diversió. El divendres 12 d’abril la Casa de la Cultura podran gaudir de l’espectacle de titelles “Ratolins de colors”, de la companyia valenciana La Estrella. En este cas, la pallassa Pardaleta conta una història inspirada en dos llibres, El monstre de colors i El ratolí Frederic.
El plat fort serà l’espectacle “Toca, Toca” de Kika Garcelán a càrrec de la companyia L’Horta Teatre, amb 50 anys de trajectòria i actualment Premi Nacional d’arts escèniques per a la infancia i joventut que li atorga el Ministeri de Cultura al 2023. Serà divendres a les 18 hores a la Casa de la Cultura, és un espectacle sense text pensat per a xiquets de bolquerets fins a tres anys.
La mostra també para atenció amb els educadors, docents, pares i mares Una de les activitats és un encontre amb estudiants de d’Educació Infantil, que podran assistir a una obra de teatre per a menuts i participar en una
El dissabte 13 d’abril també hi haurà un Taller de clown per a educadors, educadores i públic adult en general a càrrec del director, pedagog i clown argentí Walter Velázquez. Finalment, el diumenge 14 d’abril, El Teló de Pupetes acollirà a les 10.30 h un taller en família i es presentarà el llibre del conte Violeta, una gateta inquieta.
El regidor de Cultura, Israel Pérez, explica que esta mostra conjuga activitats des d’uns perspectiva amplíssima i molt innovadora, que permet aproximar a la cultura a les persones des del mateix bressol.

ANIVERSARI GERMANDAT DEL SANT SEPULCRE
Una vegada està oberta l’exposició que repassa els 75 anys d’història de la germandat del Sant Sepulcre i que estarà oberta fins divendres, hui arriba el moment de repassar la història de la germandat.
Hui a les 8, a l’auditori de la Casa de la Cultura, el cronista d’Alzira, Aurelià Lairón, parlarà de la Setmana Santa alzirenya i els antecedents de la Germandat. El professor Bernat Montagud farà una descripció del pas del Crist iacent i el seu autor, l’escultor Antonio Ballester.
El secretari de la germandat, Alfredo Pellicer, explicarà aspectes sociològics de l’entitat religiosa i l’arxiver, Manuel Riaza, sobre la història que va començar el 3 d’abril de 1949.
El dimecres 10 el Germà i Doctor Roberto Montalvà farà una ponència amb el títol La tomba buida. El dijous, el consiliari de la germandat, Enrique Masià, farà una ponència i els actes acabaran divendres amb l’eucaristia a Santa Caterina pels germans difunts i la cloenda de l’exposició i sopar de gala.

DONACIÓ SANG
Esta setmana hi ha dos oportunitats per donar sang a la nostra ciutat. Esta vesprada, al centre de salut del carrer la Pau, entre les 5 i les 8’30 i divendres, al centre de salut del carrer Hort dels frares en el mateix tram horari, de 5 a 8’30.
Des del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana es recorda que sols cal gaudir de bona salut, tindre entre 18 i 65 anys i no acudir en dejú, així com que una donació pot salvar tres vides, participem així en l’anomenada Fàbrica de la Vida.

Deixa un comentari