AGENDA CAP DE SETMANA

Les festes de la patrona, la Mare de Déu del Lluch tenen hui una cita important amb la tradicional baixada de la imatge, després d’haver-se completat hui el novenari.

En finalitzar el novenari que començarà a les sis i mitja al santuari, es baixarà la imatge de la Verge pel camí del Calvari de la Muntanyeta al muscle dels seus portadors fins a la parròquia de la Verge del Lluch. Als peus de la Muntanyeta serà saludada per les imatges del Salvador i Sant Llorenç. Tal com indica el president de la Real confraria de la Verge del Lluch, Javier Andújar, segons la situació de l’oratge es baixarà pel calvari o per la carretera, tot i això, es decidirà en el mateix moment.
Dissabte tindrà lloc la nit d’albaes que començarà a les nou de la nit a la parròquia de la Mare de Déu del Lluch Diumenge tindrà lloc el trasllat de la Mare de Déu des de la parròquia de la Verge del Lluch fins a l’església dels Sants Patrons, on serà entronitzada en l’Altar Major

MIG ANY FALLER
La junta local fallera organitza durant este cap de setmana el mig any faller. Com l’any passat, es repetirà el tardeo al recinte firal des de les huit de la vesprada amb els taulells que posaran les comissions falleres, a partir de les onze de la nit es comptarà amb el dj Vicente Buitrón.
Dissabte a les dotze del migdia, les falles protagonitzaran el cercavila a partir de les dotze, des de l’avinguda Lluís Sunyer fins a la plaça Generalitat. A les dos mascletà i demà a la nit continua la festa a partir de les huit al recinte firal.

I diumenge la Junta local fallera organitza junt amb la Rabosa la carrera solidària a favor de La Nostra Veu. Es podrà córrer la carrera de relleus en les modalitats home-home, dona-dona i home-dona 3 km x 2 a les 11 h amb un cost d’inscripció de 6 €. A les 11,30 començarà la marxa NO competitiva de 3 km.
El vicepresident de la Junta local fallera, Sebastian Gil, destacava l’aposta que des de l’actual junta s’està fent per celebrar el mig any faller des de l’any passat.

RUTA OUTLET
Hui i demà Alzira viu la primera edició de la Ruta de l’Outlet, un recorregut per les botigues locals que prepararan una zona outlet amb les millors ofertes i preus.
L’associació Empresarial d’Alzira i l’Ajuntament han impulsat esta iniciativa per a dinamitzar el comerç local en un mes caracteritzat per l’increment de gastos per a totes les families.

Durant hui i demà, al voltant de ciquanta establiments estaran identificats amb una fletxa a la porta i una catifa fosca. Dins, podran trobar una gran zona outlet amb ofertes irresistibles. La llista de comerços adherits es podrà consultar també al perfil de Facebook Alzira Ciutat Comercial.

A més, el dijous 21 de setembre, l’Ajuntament d’Alzira sortejarà dos targetes regal de 500 euros cada una entre totes les persones que compren als comerços adherits.

TEATRES SOLIDARIS

Una altra cita solidària la tenim esta nit al Gran Teatre.
L’Escola de Teatre Tarumba Jove col•labora amb “l’Associació Familiars Alzhèimer Alzira” en els actes programats per a commemorar el dia mundial Alzheimer 2023 i ho farà amb la representació del seu últim espectacle, Popurrí farsántico, este divendres en el Gran Teatre d’Alzira a les 20.30 h.
L’obra, original de José Antonio Martínez, es va estrenar el 31 de març en el Gran Teatre i la seua trajectòria des que es va estrenar és de premis. Al maig va aconseguir el prestigiós Premi “Buero” de Teatre Jove de la Comunitat Valenciana Ha participat també amb gran èxit en la Trobada de Teatre Jove celebrada a València a finals d’abril i ha sigut seleccionat per a integrar el cartell de la mostra de teatre jove “Tienes mucho teatro”, d’Alacant.
L’entrada solidària són cinc euros i es pot comprar a la mateixa taquilla.

També dissabte hi ha teatre solidari en Alzira, en este cas la recaptació serà per a l’associació de síndrome d’Asperger de la Ribera Asari i Educa nine., per a xiquets amb necessitats especials. Amb este acte, l’associació ASARI tanca les seues portes en retirar-se la seua presidenta Valle Palomino.

Els assistents podran vore l’obra “La tercera palabra” que interpretarà el grup de teatre Oretania TEatro de Socuellamos, gràcies a un intercanvi teatral que hi ha tots els anys amb esta localitat. L’entrada costarà cinc euros i es podrà adquirir també en taquilla. L’obra serà dissabte a les set i mitja.

Deixa un comentari