Les famílies de l’alumnat del centre d’educació especial Carme Picó protestaran dilluns per la situació que estan vivint des de que es va iniciar el curs per la falta d’un transport escolar adequat

La comunitat educativa del col•legi d’Educació especial Carme Picó es concentrarà davant el centre en senyal de protesta per la situació que viu l’alumnat. Des de que s’inicia el curs el passat dilluns, no tenen un mitjà de transport amb normalitat. Els120 alumnes de’ste centre d’educació especial estan patint problemes amb el transport escolar sense que vegen solució. Fins a hui mateix, els 75 per cent dels xiquets i xiquetes que van amb cadira de rodes no han pogut pujar a l’autobús. La situació és caòtica segons ha denunciat l’AMPA del centre: autobusos que no tenen suficients anclajes per a la cadira de rodes, conductors que no coneixan la ruta, retrasos. Una situació que està afectant també la salut i la tranquilitat de l’alumnat i de les seues famílies sobretot perquè no es resol. El problema naix de la nova empresa adjudicatària del servei que depén de la conselleria. Conselleria que ha decidit obrir un expedient a l’empresa Monbús després dels incidents d’inici de curs, ja que ha deixat sense cobrir algunes línies de transport escolar. No obstant, des de l’associació de pares i mares del centre, el que demanen són solucions.

Actualment hi ha sis rutes de transport escolar per a dur l’alumnat al centre des de diversos punts de tota la comarca. A hores d’ara, els pares i les mares no saben què fer, perquè no tenen respostes i per això com a mesura de protesta, van a concentrar-se el pròxim dilluns a les 12 davant el centre. Una mesura que també es durà a terme a altres centres educatius que estan afectats per esta situació, una situació que s’agreuja en els centres d’educació especial pels servei de transport més específic i amb total garanties que necessiten.

Deixa un comentari