AGENDA: Teatre, música i pujada al Betlem de la Casella

L’agenda cultural compta amb diverses activitats culturals per a grans i per a xiquets.
Hui sessió doble de teatre i diumenge música, però també compten amb la tradicional pujada del Betlem a les nostres muntanyes.
Esta vesprada, la Biblioteca ha organitzat una sessió de teatre, que es trasllada a la Casa de la Cultura i una presentació de llibre a la mateixa biblioteca
Hui a les sis a l’auditori de la Casa de la Cultura, un espectacle teatral inspirat en el clàssic de la literatura infantil i juvenil Momo de Michael Ende. Està indicat per a public familiar i infantil.
Ens conta la vida de la xiqueta Momo, que viu en un vell amfiteatre i té molts amics i amigues, fins que arriben els homes grisos, empleats del Banc del Temps, obsessionats amb furtar el temps a la humanitat. Momo haurà d’acudir allí on naix el Temps per a retornar-li’l als seus amics i amigues, i ensenyar-los el valor que tenen els xicotets moments.
A les set de la vesprada, a la mateixa Biblioteca es presentarà el l llibre solidari “El gran viatge”, a càrrec de Proyecto Árbol de la il·lustradora Empar Piera. Serà demà a les 19 hores a la Biblioteca

El Gran Teatre s’acomiada de la programació teatral abans de la programació de Nadal amb la companyia de Teatre Micalet. I ho fa amb una producció que no sols ha estat ben rebuda per la crítica sinò també pel públic. La comèdia “Estimats pares” que ens parla de pares i fills ja grans, que ha estat dirigida per Joan Peris i basada en una obra francesa dels germans Patron, qua a hores d’ara encara triomfa al país veï. La comèdia situa cinc personatges, els pares, dos professors jubilats convoque els seus tres fills, ja adults per anunciar-los una cosa be important.
L’obra es va estrenar a octubre de 2022 i va ser tot un èxit tant de crítica com de públic, ara arriba al Gran Teatre hui a les vuit i mitja de la mà de Teatre el Micalet.

Demà dissabte a les 11.30 del matí a la sala polivalent annexa a la Biblioteca, per a xiquetes i xiquets entre tres i sis anys, un taller didàctic basat en el El monstre de colors. El monstre de colors d’Ana Llenas és un dels llibres infantils més populars de la nostra época que ensenya als menuts a bregar amb les emocions. El llibre serà la base d’un taller didàctic per als més menuts.
Per a participar-hi, es necessària la inscripció prèvia telefonant al 962012981 o bé mitjançant inscripció directa en el taulell de la biblioteca.
I del teatre passem a la música, perquè este diumenge tenim una cita amb les falles, la música i la història. Com conjugem això? Ho fem a través de la falla Sant Joan que ens presenta la Candlelight.
La falla Sant Joan tanca este diumenge la seua setmana cultural que ha tingut unes jornades especialment dedicades al pa i que es tanca este diumenge amb la segona edició del candlelight organitzat per la falla Sant Joan i amb la col·laboració de la regidoria de cultura.

Esta edició “d’Apaga un llum i encén un estel”, contra la contaminació lumínica, tindrà un regust medieval i a la llum dels ciris. Enguany es comptarà amb 𝐌𝐚𝐫𝐚 𝐀𝐫𝐚𝐧𝐝𝐚, estudiosa i intèrpret de música medieval.

L’esdeveniment tindrà lloc el dia 𝐝𝐢𝐮𝐦𝐞𝐧𝐠𝐞 𝟏𝟕 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐞𝐦𝐛𝐫𝐞 a les set i mitja de la vesprada, a la placeta 30 de desembre en el barri de la Vila al costat de les muralles. Enguany, 450 espelmes il·luminaran la plaça de la Vila per escoltar Mara Aranda, una cantant internacional que tancarà ací a Alzira la seua gira, tal i com explica el portaveu de la falla Sant Joan, Vicent Ordaz.

La Pujada del Betlem arriba a la seua vint i cinquena edició, este diumenge, de la ma del MUMA amb Una tradiciçó que cada any fa que es pose un naixement a la Murta o a la Casella, de manera alterna. Com l’any passat va ser la Murta, enguany el Betlem es posarà a la Casella, en concret al Pla de Barber.
L’itinerari d’enguany és de de dificultat moderada-baixa, i es recorrerà el sender PR Alzira la Casella, seguint la pista forestal. L’eixida com és habitual a les nou del matí des de l’aparcament de la Casella per a fer la ruta. Tal com explicava el director del Museu municipal, Agustí Ferrer, el punt d’encontre serà l’aparcament de la paridera, no l’habitual.
Es recomana portar calçat de muntanya, roba d’abric, aigua, esmorzar i alguna figureta per al betlem. Es deixarà el Llibre de Visites perquè durant el període de Nadal, les persones assistents puguen consignar la seua experiència. També queda oberta la possibilitat de participar mitjançant les xarxes socials, etiquetant les fotos i els comentaris amb els hashtags #AlziraBetlem2023 o #AlziraUnRiuDePatrimoni.

Deixa un comentari