Al voltant d’un 50% de l’alumnat i un terç de professors s’han sumat hui a la vaga en els centres educatius públics d’Alzira

Amb estes reivindicacions, professors, professores, docents i també alumnes han participat hui en la concentració a Alzira amb motiu de la vaga convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, integrada per les organitzacions majoritàries de la comunitat educativa. Les raons principals per les quals s’ha organitzat, segons el Sindicat de Treballadors i treballadores de l’ensenyament al País Valencià, l’STEPV, són les polítiques de foment de la privatització i desmantellament de la xarxa pública, contra la llei d’arranconament del valencià o de la llibertat educativa i en favor de la negociació de millores en les condicions laborals del professorat.

A Alzira, esta vaga ha tingut repercusió a la majoria dels centres, exceptuant els concertats. Els percentatges de docents i no docents, com educadors, que no han assistit hui al lloc de treball varia entre el 5% a algunes escoles i instituts, fins a més del 50%. D’altra banda, pel que fa a l’alumnat, s’ha notat més l’absència als instituts. De totes maneres, a alguna escola han arribat a fer vaga el 40% dels i les alumnes. En els instituts públics, el percentatge supera el 50%, arribant en un centre al 90%.

Per esta qüestió, en molts centres en dies de vaga no s’avança amb el temari, perquè manifestar-se o fer vaga és un dret. No obstant, en cas que no falten molts professors o si estiguen tots els alumnes, en alguns centres alzirenys han seguit amb la programació normal.

Pel que fa a les dades generals de tota la Comunitat, la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha valorat positivament el seguiment de la vaga. Encara és prompte per donar dades fiables, però segons la Plataforma, hi ha centres pràcticament buits en diferents llocs del territori.

Deixa un comentari