Alzira commemorarà dimecres que ve el Dia de la Llengua Materna i del Guia Turístic amb activitats dirigides a la xicalla i joves

Este dimecres Alzira commemorarà el dia internacional de la llengua materna i també del guia turístic. Ho farà amb una sèrie d’activitats organitzades per les regidories de Cultura, Educació i Infancia i Patrimoni amb la col•laboració de l’associació Amics de la Murta.
Des del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, el SERVAL, s’ha posat en marxa el concurs Juguem amb la llengua per Instagram on tots els xiquets i xiquetes i jóvens d’Alzira poden fer-se fotos representant una frase feta com Eres d’Alzira i plores? O Xe, quin comboi.
Els centres educatius rebran el cartell de la campanya i adhesius per a l’alumnat que difondran modismes valencians, tal i com explicava el regidor de cultura, Israel Pérez.
D’altra banda, la regidoria d’Educació i Infància ha organitzat el taller “La Murta va a l’escola” on la catedràtica de Valencià, Pura Santacreu donarà a conèixer a alumnes de sext de Primària el paratge, monuments i història del nostre paratge.
El taller es realitzarà fins el 8 de març amb tres sessions d’una hora cada dia.
A més, este dimecres, es farà una xarrada al voltant de la Murta a les 19’30 h. al MUMA a càrrec del president d’Amics de la Murta, Xavi Blasco, Pura Santacreu i el director del MUMA, Agustín Ferrer. La xarrada està organitzada pels departaments de Patrimoni i educació.

Deixa un comentari