Alzira donà el punt de partida a la Setmana Santa amb el Pregó d’este dissabte passat, un pregó marcat per l’emoció i el reconeixement de la festa santa

Dissabte donarem la benvinguda a la Setmana Santa d’Alzira amb l’acte del Pregó i les paraules de la periodista Clara Castelló. Un acte que va estar marcat per l’emoció de rebre un any més les festes santes i també per la retirada del President de la Junta de Germandats i Confraries, Vicent Fabregues, després de 14 anys. El director del MUMA, Agustí Ferrer i l’arxiver municipal Aurelià Lairón reberen la medalla d’or de la Junta de Germandats i Confraries.

Els clavaris Majors, la Pregonera i el President de la Junta de Germandats i Confarries destacaren la importància de seguir amb les tradicions que ens deixaren els avantpassats, com és el cas de la Setmana Santa i el paper d’esta festa a Alzira, que ja compta amb prop de 8.000 germans i confrares.

Els màxims representants de la Setmana Santa d’enguany, els Clavaris Majors, Mamen Vayà i Francisco Luis assenyalaren, en la mateixa linia, que la Setmana Santa és una senya d’identitat alzirenya, a més d’honrar la dedicació dels seus precedents en el càrrec.

Per últim,  El president de la Junta de Germandats i Confraries va fer un balanç positiu del seu temps al capdavant de la festa, gràcies al recolzament de totes les entitats locals. Durant els 14 anys del seu càrrec, explicava que s’han aconseguit diversos reconeixements, però d’altres encara estan per aconseguir.

Per acabar el seu discurs, el President va posar de manifest el valor cultural, religiós i de tradició de la festa i va demanar a tots els germans i confrares que, ara que deixa el càrrec, treballen en una mateixa direcció.

Deixa un comentari