Les propostes de la Unió per a fer costat al camp valencià es debatran al Congrés amb el Projecte de Llei de mesures extraordinàries per a afrontar les conseqüències econòmiques degudes a la sequera i als conflictes bèlics internacionals

Les propostes de la Unió per a fer costat al camp valencià es debatran pròximament al Congrés dels Diputats amb el Projecte de Llei de mesures extraordinàries per a afrontar les conseqüències econòmiques degudes a la sequera i als conflictes d’Ucraïna i Orient Pròxim. Així ho ha confirmat l’organització, qui s’ha reunit amb els diferents grups parlamentaros al Congrés. Estes esmenes s’han publicat ja al Diari oficial de la Comunitat Valenciana.

Entre elles, l’ajuda extraordinària a l’olivar i la vinya, la rebaixa del tipus reduït del 10% en tots els inputs agraris o l’exempció del Quadern Digital d’Explotació per a xicotetes i microexplotacions agraràries.

L’organització ha mantingut reunions amb diversos grupc polítics. Junts, ERC, PP i BNG han recollit ja les propostes que es debatran finalment en la Comissió d’Hisenda. Cal recordar que en febrer, el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris, ja va mantindre un primer contacte amb representants valencians de partits polítics amb representació en el Congrés . D’altra banda, s’ha presentat també fa uns dies una proposició llei per a reformar la Llei de la Cadena Alimentària, que atén a les necessitats de les organitzacions de Unión de Uniones i que busca l’establiment de criteris oficials per a la determinació dels costos efectius de producció.

LA UNIÓ considera fonamental el treball amb el Legislatiu per a que les protestes acaben en mesures concretes que beneficien als llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari