Alzira realitzarà una assamblea per el dia Celíac el dissabte 18

El dijous, 16 de maig, és el dia internacional de la malaltia celíaca. És per això que des de la regidoria de sanitat amb la col·laboració d’Acecova es vol conscienciar a la ciutadania de que la celiaquia no és una intolerància alimentària sinó que és una malaltia crònica seriosa si no es diagnostica bé.

El dissabte, l’Associació de Celíacs de la Comunitat realitzarà a la nostra ciutat la seua assemblea anual on convida a que participen les persones celíaques d’Alzira i la Ribera.

Per a una persona celíaca, el seu dia a dia no és fàcil ja que, per exemple a Alzira no hi ha cap forn ni pastisseria que faça productes sense gluten i els restaurants oferixen poca oferta de productes. Per a la regidora de sanitat, Lara Ferrer, que també és celíaca, veu una oportunitat de negoci el que hi haja més oferta perquè cada persona amb esta malaltia va acompanyada de la seua família o amics.

Durant el matí, d’11 a 2 hi haurà activitats a la Casa de la Cultura. A les 4’30 començaran una ruta turística pel centre d’Alzira.

La tècnica de projectes d’Acecova, Beatriz Escuriola, ha explicat que es vol fer el llistat d’una xarxa d’establiments segurs perquè les persones puguen fer una vida normal. Des d’Acecova s’oferixen a assessorar gratuïtament als restaurants o forns i pastisseries d’Alzira.

La regidora de sanitat també vol que els espais municipals com la piscina o les mateixes festes patronals tinguen productes per a celíacs així com els hospitals on per exemple, al pacient sí se li oferix un menú sense gluten però els acompanyants no poden menjar en la cafeteria perquè no en disposen d’este tipus de menú.

El passat 27 d’abril una comissió de València va ser declarada la primera falla sense gluten. De 150 fallers, tres són celíacs i han adaptat tots els seus menús tant de Falles com de la resta de l’any sense gluten. És per això, que si alguna associació festiva d’Alzira o la Ribera volguera assessorament, Acecova es presta a donar informació.

Deixa un comentari