Alzira reprén enguany la celebració del dia de Sant Isidre, patró dels agricultors.

La Regidoria d’Agricultura reprén enguany la celebració del dia de Sant Isidre, patró dels agricultors i de sant Abdó i sant Senén, patrons valencians del l’horta, una celebració que no es feia des de 2015.

El Consell Agrari Local va decidir atorgar la insígnia d’argent de la ciutat a José Vicente Gómez Piñas i a Enrique Montalvá Iborra, per la seua trajectòria llarga i intensa lligada al camp i vinculada a l’agricultura. Estes insígnies s’imposaran durant l’acte que se celebrarà el divendres 17 de maig al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira.

Els actes de celebració començaran a les 18:45 hores a la plaça del Regne, davant del Monument al Llaurador, en el qual es depositarà una corona de llorer. L’acte será amenitzat per la colla de tabals i dolçaines Les Raboses d’Alzira. A les 19:30 hores tindrà lloc, a l’església de Santa Caterina, la missa de sant Isidre en memòria de tots els agricultors alzirenys que han faltat. Se celebrarà a l’altar de sant Bernat, on es troben les imatges dels patrons valencians, sant Abdó i sant Senén.

En acabar la cerimònia, s’imposaran les insígnies d’argent al Saló Noble de l’Ajuntament d’Alzira amb la presència de representants de les diferents associacions que componen la societat agrícola alzirenya. En acabant, s’oferirà un vi d’honor als assistents.

El regidor ha animat a tots els agricultors i agricultores a participar en el dia del seu patró i convida a tots els familiars i a totes les persones que se senten vinculades al camp i a l’agricultura.

Deixa un comentari