Un hospital a Cancún demana 8.000 euros diaris per l’atenció a Adrián Fernández, un alzireny ingresat en estat de coma

Entre la vida i la mort a Cancún, en esta complicada situació es troba l’alzireny Adrian Fernández Poveda, qui estava de viatge nupcial a Mèxic amb la seua dona i el seu fill quan va patir una parada cardiaca i va acabar en coma a un hospital a Mèxic. Un país on la sanitat no és pública i gratuïta i els demanen 8.000 euros diaris per poder seguir atenent a Adrian.

La seua família ha fet un crida a tota la ciutadania d’Alzira i espanyola perquè l’ajuden en esta situació, principalment en costejar les despeses hospitalàries. L’ assegurança del viatge se n’ha fet càrrec d’una part, fins a 30.000 euros, però és el màxim possible. Este matí al nostre programa El Dia Per Davant hem parlat amb la portaveu de la familia, la cunyada d’Adrian, Marta Parada.

Han passat pocs dies des d’aquell moment però Adrián seguix en estat de coma crític. La seua familia ha demanat ajuda a l’agencia de viatges que contractaren, Ecoviajes, qui ha oferit atenció continuada a Sofia, la seua dona. Ecoviajes s’ha posat en contacte amb l’ambaixada espanyola. No obstant, el sistema públic no pot fer-se càrrec de despeses privades com en estos casos.

L’alcalde ha deixat constància de la seua predisposició per a ajuda a la familia i demana participació ciutadana.

Este matí, Marta Parada també ens ha explicat la dura situació que viu Sofia, qui es trobava sola amb el seu fill de 7 anys. Sofia treballa en la UCI a l’Hospital de la Ribera i és plenament conscient del que està passant. Afortunadament, l’assegurança es va fer càrrec del viatge d’un familiar, que ara l’acompanya allí.

Per a ajudar econòmicament poden fer una donació a un compte bancari de la familia:

ES61 0081 0249 2900 0214 9823

Els festers de la Federació de Moros i Cristians d’Alzira han volgut mostrar també el seu suport a Adrián i la seua família amb la celebració d’una rifa a 5 € destinada íntegrament a ell i els cuidats que necessite.

Poden adquirir les paperetes durant la celebració del mig any que tindrà lloc a la plaça del Regne durant este cap de setmana.  La rifa tindrà lloc després del concert de música festera del diumenge. També es poden comprar paperetes telefònicament al 626 197 966.

El club de la Rabossa d’Alzira i la Falla Sant Roc s’han mobilitzat, d’altra banda, per a fer una passejada solidària que s’organitzarà quan abans siga possible, tal com ha dit Alfons Domínguez.

Per últim, el col·legi Ausiàs March, com que el fill d’Adrian és alumne del centre, farà demà una concentració a les 9h del matí.

 

Deixa un comentari