Alzira serà ciutat resident d’una companyia teatral al juliol a través del programa Via Escènica

Alzira serà ciutat resident d’una companyia teatral emergent a través del programa Via Escènica. La companyia Hacebuenohoy treballarà al Gran Teatre durant el mes de juliol preparant una obra de teatre.

Este projecte tracta de dinamitzar les companyies de teatre emergent. A través de “Projectes Intermunicipals del SARC” de la Diputació de València es dona suport a la participació de ciutats, com Alzira, que reben una ajuda per a participar en esta iniciativa.

A hores d’ara ja s’han triat les deu companyies que participaran en esta iniciativa, i en el cas d’Alzira serà la companyia Hacebuenohoy que treballarà al Gran Teatre en el projecte escènic Sequía. Es tracta d’una autoficció en clau d’humor amb diverses històries, tres actrius a les quals se’ls passa l’arròs i suren entre l’atur i una sequera d’idees. Quan ja començaven a dominar el Word, el Chat GPT els va vindre a trencar el panorama. Les autores, directores i actrius són Wanda Bellanza, Marta Santandreu i Àgueda Llorca.

Una de les facetes més innovadores de Via Escènica és la creació de grups d’observació, amb els quals s’incentiva la participació ciutadana. Cada municipi convida a una sèrie de membres de col·lectius municipals i el veïnat, que entrarà en contacte amb la companyia assignada al seu poble durant els 15 dies de residencia. A més una selecció de cinc membres de cada municipi acudirà al Festival de la Tardor de Russafa Escènica per a vore la resta d’obres incloses en el programa, per triar-ne dos més, que s’exhibiran a la localitat entre gener i juliol de 2025.