Anar en precaució, portar guants i aigua abundant són els principals consells del veterinari Adolfo Castells per a que els gossos no patisquen les consequencies de la processonària

Amb la Pasqua arriba la calor, passem més temps al carrer i als espais naturals, però cal anar amb compte perquè també comença a eixir la processonària. Este matí, el veterinari Adolfo Castells ens ha donat consells per a protegir els gossos d’este cuc i què hem de fer si el nostre animal s’arrima a ell i el toca.

El cuc de la processonària és un insecte que se desplaça en llargues files d’un e un, com en una processó, que sol apareixer entre març i juny quan arriba el bon oratge. La seua principal amenaça són els pèls que recobrixen el seu cos, els quals contenen una toxina que produix reaccions anafilàctiques. Representa un perill per a les persones però especialment per als animals, perquè la seua curiositat els porta a acostar-se, i olorar-lo amb el morro.

Com ha explicat el veterinàri, es tracta d’una urgencia inminent perquè les conseqüències poden ser greus.

Els consells són simples, el propietari quan va a la montanya s’ha de preparar amb guants i aigua de sobra. En cas que l’animal s’arrime i toque els cucs, s’ha d’intentar netejar la boca el màxim que es puga, encara que esta toxina és invisible. Adolfo Castells també ha donat l’opció de contactar amb el veterinari per aprendre a punxar cortisona a les mascotes per a guanyar temps en urgències com estes.

Ha recordat també que en qualsevol cas s’ha d’acudir al veterinari. Si és un dia festiu o caps de setmana, a Alzira hi ha diversos veterinaris oberts les 24 del dia. També a Silla es troba un Hospital, AniCura Valencia Sur, on poden anar qualsevol dia de l’any, a qualsevol hora sense cita prèvia.

Deixa un comentari