Augmenta la llista d’espera quirúrgica al Departament de Salut de la Ribera pel descens d’activitat en Setmana Santa i dilluns no laborables

La llista d’espera per a una intervenció a l’Hospital de la Ribera patix el primer repunt des que va començar l’any. A hores d’ara, la demora mitjana al Departament de Salut de la Ribera és de 67 dies, 8 més que en març del 2023. Un temps d’espera que continua situant-se més de dos setmanes per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

El comportament del mes d’abril és característic, atesa la reducció del nombre de dies laborables i, amb això, el descens de l’activitat quirúrgica. Una disminució dels dies laborables que ha tingut també com a resultat un descens de persones pendents d’intervenció quirúrgica. A la Ribera, segons les últimes dades, hi ha 4.395 pacients en espera, 89 menys que en març.

Per patologies, l’increment més gran en el temps d’espera s’ha produït en les intervencions per fimosi, amb 19 dies de diferència entre març i abril. Així mateix, les intervencions per varius mm.ii. han incrementat el temps d’espera en 17 dies. L’adenoamigdalectomia és l’únic cas en què els dies d’espera han baixat, amb una demora mitjana actual de 69 dies. Pel que fa als pacients pendents d’operació, 74 persones estan a l’espera d’una intervenció per hipertròfia benigna de pròstata, 18 més que en març.

Deixa un comentari