AVA-ASAJA denuncia que el govern de Sud-àfrica demane explicacions a l’OMC sobre les mesures fitosanitàries que s’apliquen als seus cítrics

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) no entén com el govern i el sector citrícola de Sud-àfrica han sol·licitat consultes a l’Organització Mundial del Comerç (OMC) per les mesures fitosanitàries que s’han dut a terme amb els seus cítrics per al control del fong que causa la taca negra dels cítrics. Recordem que esta malaltia de quarantena ocasionaria greus pèrdues si arribara a propagar-se a la citricultura europea.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, desaprova que “este país tercer realitze amenaces, xantatges i falsos greuges davant de la UE en compte de demanar perdó per tants problemes que causa en l’agricultura europea.

En 2023 Sudàfrica va batre el seu rècord històric de deteccions de taca negra en els seus enviaments a la UE: es vam fer 51 interceptacions, per les 29 de 2022 o les 43 del 2021. Pel que fa a altres plagues i malalties, des del 2005 Sud-àfrica acumula 187 deteccions de falsa arna i 2 deteccions del càncer dels cítrics.

Deixa un comentari