Compromís Alzira celebra el seu acte central de campanya i aposta per la creació d’un parc fluvial a Alzira per lluitar contra l’emergència climàtica

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, arroparen divendres el candidat de Compromís, Alfons Domínguez, en el míting celebrat al parc Pere Crespí. Qui també va participar en el míting va ser l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que va fer balanç dels huit anys de l’alcaldia.

Tant Navarro com Morera aposten per la continuïtat dels resultats de Compromís a Alzira. Enric Morera assegurava que el fet que Diego Gómez no encapçale la llista no és obstacle perquè Compromís repetisca resultats, perquè sols cal vore el que s’ha fet fins ara. Per la seua banda, Alfons Domínguez explicava que el seu objectiu és tocar totes les portes que facen falta per tal que arriben els diners necessaris per acabar amb els problemes d’inundabilitat.

Dissabte, la candidata a les Corts Paula Espinosa va visitar Alzira per acompanyar Alfons Domínguez en la presentació de les mesures de la formació per lluitar contra l’emergència climàtica. En l’àmbit autonòmic, Compromís aposta per descarbonitzar totes les ciutats, reduint la quantitat de cotxes i apostant per un transport públic de major qualitat; potenciar les comunitats energètiques locals en els pobles de més de 20.000 habitants i fomentar l’autoconsum de particulars i empreses. En l’àmbit municipal, la formació proposa millorar la gestió forestal i les infraestructures de protecció contra les inundacions, la mobilitat sostenible i rebaixar la dependència de les activitats agràries del consum d’insums i de petroli.

En esta línia, Compromís Alzira ha presentat este matí el seu projecte per aconseguir que Alzira tinga platja. Es tracta d’una actuació en l’Hort de Redal per desenvolupar una zona de bany que es convertisca en alternativa als espais fluvials saturats. Este parc fluvial s’ubicaria a vora riu i estaria ben comunicat amb les poblacions veïnes a través de la Via Verda i les diferents vies ciclopeatonals existents i futures.

Compromís aposta per la constitució d’un parc fluvial a Alzira a partir de les 172 fanecades propietat de l’Ajuntament a l’Hort de Redal. La formació entén que és necessari generar alternatives sostenibles a les platjes convencionals en moments de màxima aglomeració. El projecte se situa en la línia europea de revegetació de les ciutats com a patró més adient per fer front a l’emergència climàtica i, per tant, podria rebre finançament europeu.

El parc fluvial d’Alzira comptaria amb un enclavament de bany que disposaria de la mateixa aigua del riu, establint-se al voltant boscos de ribera. Així mateix, Compromís contempla la implantació d’un centre d’interpretació del riu Xúquer destinat a la divulgació en l’àmbit escolar, o l’ampliació dels horts comunitaris i dels espais per a les associacions esportives. Fins i tot, la construcció d’un auditori o centre cultural, propostes que s’estudiarien a través d’un procés participatiu.

Deixa un comentari