L’Ajuntament d’Alzira destina 148 mil euros a l’any a la conciliació familiar dins del programa Corresponsables. A través d’este programa es financen diverses iniciatives al llarg de l’any per a facilitar que els xiquets i xiquetes fins als 16 anys estiguen atesos en els períodes no lectius.

L’Ajuntament d’Alzira fa balanç de la primera part del pla CORESPONSABLES, aprovat en juliol d’enguany on s’oferixen diversos serveis orientats a facilitar la conciliació de la vida laboral i personal de les famílies amb menors de 16 anys empadronats a Alzira.
Este programa està inclòs en el marc d’actuacions del Pla Corresponsables promogut pel Ministeri d’Igualtat, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Valencià de la Dona amb vora 148.000 euros per al municipi d’Alzira. Es tracta de serveis destinats a facilitar la conciliació familiar quan els menors no van a escola i a més fomenten la interacció entre ells.
Tot i que estes activitats estan obertes al conjunt de la ciutadania, en cas d’haver una demanda superior a les places, es prioritzaran les famílies més vulnerables. Enguany s’han dut a terme activitats com l’escola d’estiu, i amb este programa s’ha ampliat 100 places i s’ha subvencionat 82 places de menjador. L’estiu Jove per menors entre 12 i 16 any, un programa subvencionat amb 14.600€, la boscoleta per a 26 xiquets i xiquetes durant el mes de juliol i els campus de d’estiu de futbol sala i pilota valenciana per a menuts de 4 a 16 anys. A més d’estes activitats, també de d’ací al mes de desembre, es subvencionaran altres activitats per tal d’afavorirar la conciliació familiar: per a la piscina coberta per a adolescents entres 12 i 16 anys, el programa cangur per quan els pares formen part d’un pla d’intervenció social , els tallers de Nadal i el Nadal jove, entre altres. Activitats totes elles adreçades a diversos grups d’edat a la fi de cobrir la conciliació en periodes no lectius.

Deixa un comentari