L’edifici de la polícia local, referent d’arquitectura pública per part del col·legi d’arquitectes de València.
L’edifici es caracteritza per ser sostenible i eficient i sobretot per aportar seguretat front a les emergències.

El nou edifici de la policia local, obert al públic en març de 2023 és únic projecte d’Alzira elegit per a formar part de la publicació oficial del col·legi d’arquitectes de València. De fet és l’únic en dos triennis que ha rebut esta consideració. El col•legi territorial d’arquitectes de València, mostra el projecte de l’edifici de la Policia Local en la seua exposició d’Arquitectura recent.
L’edifici tal com l’ha definit el seu autor, l’arquitecte Miguel Vila és un edifici singular, no sols pel seu disseny sinó també per la seua ubicació. Esta ubicat en un sector urbanitzable en desenvolupament, com és el Torretxó, on es desenvoluparà una zona de vivendes bioclimàtiques premiades amb un guardó europeu. Sobretot, deins de la configuració de la ciutat, el que més aporta este edifici és que no es troba en una zona inundable i per tant garantix les comunicacions i coordinació de possibles emergències. Fins i tot, també aport un espai per a la ciutadania en cas de catàstrofe en el semisota que actualment s’utilitza d’aparcament.

Estes instal·lacions ubicades a la zona del Torretxó baix, estan en funcionament des del passat mes de març, en el que serà la futura àrea d’emergències de la ciutat. L’escala arquitectònica projecta un edifici que s’ajusta als estàndards de l’arquitectura bioclimàtica i sostenible, de consum energètic nul través de la materialitat ecològica de la construcció i la producció d’energies renovables.
Un edifici senzill en el seu disseny, barat en els materials utilitzats i molt durador, ja que el seu manteniment és molt barat. Vila de nou.
EDIFIC
El projecte que va arrancar al 2017 en esta nova ubicació, suposa el primer dels edificis públics que es desenvolupen en esta zona on també es traslladarà el parc comarcal de bombers i altres infraestructures relacionades com protecció civil. A més formarà part de l’àrea de desenvolupament urbanístic d’habitatges de zero bio-saludables i on obrirà un vial que connectarà amb l’hospital de la Ribera. Segons ha explicat Miguel Vila, l’edifici és ja una referència i està sent visitat per policies locals i ajuntaments d’altres llocs.

Deixa un comentari