Amics de la Murta recorda que enguany es commemora el 400 aniversari de l’església del Monestir i el punt d’inici de l’esplendor i riquesa d’este espai en l’època.

Enguany es commemora el 400 aniversari de la construcció de l’església del Monestir de la Murta. Una data que Amics de la Murta ha volgut recordar, prenent el testimoni del Prior Morera que durant anys ha sigut el responsable de recopilar informació sobre este monestir. Ara és Amics de la Murta qui recupera estes dades que xifren que ara fa 4 segles es va acabar de construir la nova església, que substituïa l’antiga que era molt més modesta, que el 17 de setembre es va beneir i que el 24 de setembre d’ara fa 400 anys es traslladaren les imatges a la nova església. Xavier Blasco de l’associació Amics de la Murta, explica en el context de la història, esta data és significativa perquè suposa la transformació d’un monestir rústic i menut a ser considerat l’Escorial de la Ribera.
Pel que fa a la possible commemoració d’este mes de setembre tan especial, Blasco entén que en tot cas estos fets tenen caràcter més religiós i per tant seria la confraria de la Murta la que ho hauria de tenir en compte. Ara bé, des del punt de vista del patrimoni s’han posat a disposició de l’Ajuntament per si volen fer alguna activitat per a recordar esta efemèride.

Deixa un comentari