El CEIP Tirant lo Blanc guanya el premi a la millor lletra de primària en el concurs ‘Cantem pel Xúquer’ organitzat per Xúquer Viu

Més de 600 alumnes de primària i secundària de 18 poblacions valencianes participen al concurs ‘Cantem pel Xúquer’ organitzat per Xúquer Viu en el marc de les activitats per celebrar el seu 20é aniversari. D’entre els 12 centres participants, el CEIP Tirant lo Blanc d’Alzira ha guanyat el premi a la millor lletra en primària.

52 han sigut les propostes de lletra presentades al concurs ‘Cantem pel Xúquer’ per posar en valor el riu com a patrimoni natural de totes i tots. Tirant lo Blanc s’ha emportat el premi a millor lletra en primària i l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja, en secundària. També s’han reconegut amb accèsits les lletres presentades per centres d’Algemesí, Sumacàrcer, Riola, Mareny de Barraquetes i Càrcer.

L’alumnat, acompanyat pel professorat implicat, ha estat investigant per conéixer la realitat del riu a través dels diversos materials facilitats per Xúquer Viu. L’objectiu del concurs era clar: contagiar l’esperança i l’estima pel riu, així com la necessitat de la seua defensa i protecció. Ara, a partir de les lletres presentades, es crearà la cançó definitiva i es gravarà un videoclip amb la participació de diversos músics valencians.

Esta peça col·laborativa s’estrenarà en el sopar popular i festa que cada estiu celebra Xúquer Viu en juliol i que, enguany, a més, també commemorarà el 20é aniversari del col·lectiu.

Deixa un comentari