El comerç sona a festa. Programació especial

L’aparcament i els bons de comerç han sigut els temes més tractats pels botiguers i comerciants alzirenys que este matí han passat pels microfons d’Alzira Ràdio a la plaça Major. Des de les 10 a les 12 han estat diversos els establiments comercials que han tingut l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes per les ones. També ha estat un punt d’intercanvi de propostes i opinions sobre els temes que preocupen el comerç local. L’aparcament és un d’ells i més tenint en compte les iniciatives públiques orientades a fer carrers de plataforma única i reduir el trànsit rodat com és el cas de la plaça del Regne.

APARCAMENT
Pel que fa als comerciants de Pérez Galdos, valoren el canvi del seu carrer fet ara fa sis anys com una bona iniciativa, tot i que el que més els ha molestat són els mesos que el carrer ha estat totalment tallat perquè s’ha reparat la calçada en tres ocasions. Entenen que aparcaments hi ha pròxims i no són cars, però falta una bona senyalització perquè arriben els clients.
L’aparcament també ha estat el problema més esmentat des de comerços de l’Avinguda Sucro, que formarà part d’esta nova zona per a vianants, al costat de l’Avinguda Sans Patrons. Teresa de Hastagh demanava solucions a l’aparcament per a que els comerços d’Alzira mantinguen la clientela de la comarca que ve en cotxe.
L’aspecte de l’aparcament també està contemplat des de l’Ajuntament d’Alzira. Així ho expressava la regidora de comerç Gemma Alós, que ja té damunt la taula diverses propostes, des de millorar la senyalització de l’aparcaments fins bonificar amb tiquets als clientes del comerç local.

BONS DE COMERÇ

La reactivació de la compra en esta época a través dels bons de comerç ha sigut també un dels temes que han tractat hui els comerciants. El bo de comerç és una iniciativa apreciada pels botiguers i botiguers, ara bé, hi ha opinions diferents. Alguns consideren que s’hauria d’emetre els bons de cara a l’inici de temporada i no en estiu, ja que Alzira és una ciutat que es buida a partir de la festivitat de Sant Bernat i enguany a més tampoc acompanya la calor per eixir a comprar. Ara bé, també els comerciants gestionen el bons perquè arribe a principi de temporada. Així ho fa la gerent de Mentha, Paula, que oferix a la seua clientela vals per valor del bo, que poden gastar en tot un any.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, l’experiència dels bons és positiva i es vol repetir pròximament. Una iniciativa que apenes té cost per a l’Ajuntament, ja que ha rebut una subvenció que cinquanta mil euros, per tant l’Ajuntament ha posat sols deu mil euros i els 50.000 es podran destinar a altres promocions del comerç. L’alcalde d’Alzira Alfons Dominguez, ha recalcat que iniciatives com estes del bo comerç han suposat que es gaste un milió d’euros en el comerç local amb una inversió de 350 mil euros per part de l’Ajuntament. Una injecció econòmica en el comerç local i de manera directa, que cal valorar.

Deixa un comentari