El consorci de residus Ribera-Valldigna posa en marxa un àrea on es repararan mobles en desús per a vendre-los i que no acaben als abocadors

El consorci de residus Ribera-Valldigna crearà pròximament un àrea on es repararan mobles en desús que posteriorment posarà a la venda per tal de que eixos residus no acaben en l’abocador.

Esta venda es podria fer directament o a través d’alguna empresa d’economia social. Això sí, estos mobles no es podran recollir com es fa actualment sinó que s’haurà de tindre més cura perquè no es facen malbé. A més, s’hauran d’introduir novetats als ecoparcs com serà el cas del nou que es construirà a Alzira.

A banda, va a construir-se una nau de 42.000 m2 on hi haurà una de 2.000 m2 per a la reutilització de voluminosos. 1.150 m2 aniran destinats per a emmagatzemar mobles i voluminosos, en 850 m2 s’aguardaran residus de construcció i demolició. En altres llocs es gestionaran residus de poda, matalassos i residus perillosos.

Tot i que compta amb els informes de l’institut geològic i miner d’Espanya, el consorci de residus ha decidit reduir un 75% la mida del futur abocador comarcal a Guadassuar. El motiu és que en el futur s’ha de reduir el rebuig a tan sols un 10% i s’ha de recuperar el 90% del residus que entren a la planta de Guadassuar.

A més, una nova nau a Guadassuar també permetrà millorar la gestió de les restes de poda i de les runes. Des del consorci, es demana a la ciutadania, en este cas alzirenya, que facen una bona recollida de roba que evite que el residu tèxtil es barrege amb altres deixalles al contenidor per reciclar-les millor.

Deixa un comentari