La Unió Llauradora denuncia que en les ultimes setmanes no hi havia perill d’incendis i podrien haver fet cremes els agricultors

El greu incendi de fa uns mesos a la Marina va fer que la Generalitat Valenciana decretara la prohibició de cremes agrícoles immediatament fins el 15 d’octubre i no des del 15 de juny com era habitual.

La Unió Llauradora ha elaborat un estudi on demostra que en bastants dies que ha durat esta prohibició s’haguera pogut realitzar esta pràctica, ja que no hi havia avisos per perill d’incendis des de Preemergències de la Generalitat.

La prohibició de cremes agrícoles a menys de 500 metres de terrenys forestals es va fer efectiva el passat 15 d’abril. Així, la prohibició ha augmentat de 136 a 183 dies sense poder cremar les restes de poda. On es pot, estes es trituren i servixen de coberta vegetal inerta. No obstant això, en altres llocs és impossible que entre maquinària perquè hi ha dificultats d’accés a les parcel·les o que el cultiu no es pot triturar. A la Ribera no s’ha pogut cremar 18 dies en què no hi havia perill. El secretari general de la Unió Llauradora i Ramadera, Carles Peris, denuncia que esta poda serà un polvorí quan s’asseque i atraurà plagues com el conill.

Durant estos 47 dies de prohibició afegida, la Conselleria de Justícia no ha fet cas a dues peticions de LA UNIÓ, una per a rebaixar la prohibició en situació d’absència d’alerta per incendi a 100 metres de zona forestal i una altra per a una reunió conjunta entre les Conselleries d’Agricultura i Justícia i el sector per a buscar vies de col·laboració i gestió d’aquestes restes agrícoles abans de l’1 de juny.

Deixa un comentari