El Consorci del Camí del Cid millora la senyalització de la ruta al seu pas per Alzira, un dels conjunts històrics-artístics pels quals passa este sender de més de 1.000 quilòmetres

Hui se celebra el 925 aniversari de la mort del Cid Campeador a València, Alzira forma part de la ruta senderista Cami del Cid, una ruta senderista de més de 1400 quilòmetres que creua 8 províncies, a més d’altres rutes que es poden fer en vehicle motoritzat.
Alzira es troba en dos dels dels itineraris a peu que hi ha marcats “El anillo de la taifa de Valencia” i el “Ramal de la defensa del sud”. En este cas, el camí que passa per Alzira és entre Almussafes i Xàtiva i Alzira és descrita com conjunt històric artístic dins del recorregut del Cid. La documentació confirma que Alzira va ser sitiada en diverses ocasions per les tropes del Cid Campeador i fins i tot en una d’estes incursions, varen matar el seu fill.
El camí del Cid és una de les diverses rutes històriques que passa per Alzira i els viatgers que estan fent-la poden segellar en el seu salvoconducte el pas per Alzira, a la Tourist Info. En la ruta del Camí del Cid, la particularitat és que cada població té el seu segell particular. Els amants d’estes rutes històriques poden consultar els diversos itineraris al portal web caminodelcid.org. Itineraris que estan senyalitzats i en els quals justament enguany, s’estan fent tasques de manteniment.