Les 34 comissions alzirenyes es preparen per al ral·li faller, que se celebrarà este cap de setmana

Este cap de setmana les Falles d’Alzira celebraran el ral·li faller, amb la participació de la totalitat de les comissions actives per primera vegada. Durant dos dies, les 34 falles actives es disputaran en una sèrie de proves per el premi al millor ral·li faller.
La programació començarà divendres amb l’acreditació de Capitans i Responsables del Ral·li a la Seu de la Junta Local Fallera, pas imprescindible per a participar. Això serà a les 20:00h, i a les 22:30 tindrà lloc al Recinte Firal la primera prova de Playbacks, seguida de les actuacions de DJ Fede i Drag Queen. El jurat seran membres del comerç d’Alzira especialitzats en el gremi: Lara Filguera, pel que fa al maquillatge i la caracterització, Nerea Orts d’Art i Dansa, qui avaluarà la coreografia i Alexia Thenight la vestimenta i posada en escena.
Dissabte de matí es faran les preves i mini-olimpíades als voltants del Parc de l’Alquenència i en acabar, el Parc acollirà la prova solidària. La prova constarà de dos parts, la recollida d’aliments tant de fallers com no fallers i d’altra banda, la venda de tickets per a aquelles persones que vulguen col·laborar en una donació econòmica. Com a nivetat d’enguany, la recaptació d’aliments anirà a Càritas a Alzira, però els diners recaptyats es destinaran a una associació sense ànim de lucre que escollisca la comissió guanyadora.
Per la vesprada, a les 19:30h les comissions desfilaran disfressades en la tradicional cavalcada. El jurat estarà conformat per Rosa Villena, especialista en perruqueria i estilisme, Lara Filguera, maquilladora i Boydah, artista local i pregonera de l’orgull d’enguay.
A les 21:30h serà el sopar solidari al Recinte Firal i la nit conclurà amb el lliurament de premis. Es coneixeran les falles guanyadores de la prova solidària, del ral·li, així com els 3 primers classificats de cada categoria de les proves.