El minifundi, majoritari a la Comunitat Valenciana, situa a la comunitat en la cua de les ajudes PAC

L’extenció de cultiu per excel·lència a la Comunitat Valenciana, el minifundi, fa que la Comunitat Valenciana siga qui tinga menor import mitjà d’ajudes directes de la PAC (la política agraria comuna).

Poc més de 46.000 valencians perceberen de Mitjana 1.300 euros, quasi quatre vegades menys que la mitjana nacional que se sitúa en 4.405 euros. La diferencia encara és major amb Castella i Lleó que arriba als 8.000 euros.

Per al president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, les ajudes de la PAC no suplixen de cap manera el complement de renda que representa a altres regions. A més, les ajudes deixen fora més de la mitat dels productors i més de la mitat de la superfície agrària autonòmica, en sectors tan importants com les hortalisses, els fruiters i la vinya.

És per això que AVA-ASAJA exigix reduir la burocràcia per als xicotets agricultors, acabar amb la competència deslleial de països tercers i impulsar un pla de viabilitat que permeti emprendre explotacions més grans i unides.

L’organització agrària valora positivament la mesura que acaben d’aprovar les institucions europees per eximir de controls i sancions relacionades amb els requisits mediambientals a les finques menors de deu hectàrees, però reitera al ministre d’agricultura, Luis Planas, que aprove, el règim simplificat de la PAC perquè els agricultors que reben menys de 5.000 euros d’ajudes directes a l’any queden exempts de tots els controls, tant de monitorització i fotografies georeferenciades, com al quadern d’explotació digital i altres càrregues burocràtiques.

Deixa un comentari