El PP Alzira sol·licita ajudes per els llauradors

El Grup Popular a l’Ajuntament d’Alzira, ha presentat una moció en la que sol·licita ajudes per als agricultors que segueixen sense obtenir resposta a les seues peticions, després de les pluges torrencials que es van produir entre el 15 i el 20 de novembre.

Aquest temporal de pluges, sumat als anteriors episodis de pedra i vent, han causat pèrdues molt importants en el sector agrari, que s’estimen en uns 70 milions d’euros de moment.

Els cítrics i els caquis són les produccions més castigades per la qual cosa és urgent prendre mesures que ajuden a mantenir les activitats agràries.

Per este motiu, des del Grup Popular, es demana al ple que s’aprove l’aplicació del mòdul 0 a tots els afectats per les pluges d’aquesta tardor, l’exempció de l’IBI rústic, que es pose en marxa crèdits bonificats així com plans especials per a recuperar les infraestructures danyades, la reestructuració de les parcel·les que presenten alt índex de mortalitat de l’arbratxe i finalment, la retirada de 200.000 tones de cítrics, de calibre petit, i que es destinen a indústria, ramaderia o en funció de la seva qualitat, a col·legis i centres benèfics.