El projecte CRECE de Creu Roja treballa a Alzira per previndre la soledat no desitjada de 91 persones

Creu Roja i la Mancomunitat de la Ribera Alta trien Alzira per desenvolupar el projecte CRECE a la província de València. Es tracta d’una iniciativa nacional per evitar i retardar l’ingrés de les persones més vulnerables en una institució. A la nostra ciutat, este projecte d’intervencó comunitària té l’objectiu de previndre la soledat no desitjada de 91 persones: majors, malalts mentals i dones que han patit violència de gènere.

Alzira és una de les 51 localitats en què es desenvolupa el projecte CRECE, que pretén abastar més de 2.700 persones en tota Espanya gràcies al finançament europeu. Així, s’han dut a terme activitats d’acció comunitària amb agents de salut del Projecte Riu, Serveis Socials i Salut Pública, així com xarrades sobre soledat no desitjada dins del programa CUIDAC dels centres de salut d’Alzira.

A la nostra ciutat, cal destacar la creació d’un grup de dones, que han participat en diversos tallers per treballar l’autoestima i les relacions d’igualtat i han rebut informació sobre recursos socials i laborals. A més, Creu Roja i Serveis Socials han organitzat tres tallers a la setmana per al mes de juliol als Centres de Convivència per a Majors Antonia Cerdà i Pedro García. A partir de setembre, CRECE prepara una exposició fotogràfica per a la setmana d’Art al Carrer i una mesa de diàleg amb entitats, agents socials i ciutadania per aboradar la soledat no desitjada. Ana Terrés de nou.

Deixa un comentari