El Projecte Riu prepara durant estos mesos tallers d’envelliment saludable dirigists a millorar la salut física mental i social de les persones majors

El projecte RIU a Alzira per la promoció de la salut continua amb el seu treball de promoció d’envelliment saludable entre la població més major. A través del projecte, s’estan fent diversos tallers sobre alimentació i excercici físic i també sobre mediació, prevenció de caigudes i la son. A més, demà han preparat al Centre d’Adults Enric Valor una jornada d’envelliment actiu, on es convida a totes les persones majors de 60 anys perquè coneguen tots els recursos a la ciutat per a millorar la seua salut física i social.

Este és el principal objectiu del programa, conèixer les necessitats i desitjos de les persones grans i ajudar-los a connectar en tots els serveis i recursos que oferix Alzira per a elles, com associacions veïnals o entitats públiques. L’any passat va començar esta iniciativa amb la creació d’un grup de 20 persones capacitades com a agents de salut.

Les agents de salut organitzen tallers dirigits a persones majors, un sector de la població que moltes vegades es veu discriminat per la resta i els fan sentir inservibles. A través dels tallers i els activitats, les agents de salut donen consells a la resta d’guals sobre envelliment actiu. A més, també reivindiquen el seu paper en la societat, amb plena capacitat per a involucrar-se. Es tracten temes com la salut física, la medicació, la memòria o la salut mental i intel·ligència emocional.

Cal recordar que este projecte està coordinat pel Centre de Salut Pública d’Alzira, amb la col·laboració de la fundació FISABIO, la regidoria de serveis socials de l’Ajuntament i Creu Roja.

PRÒXIMS TALLERS:

Tallers sobre medicació, prevenció de caigudes i la son

  • Dijous dia 16, a les 10h al CEAM Antonia Cerdà
  • Dimarts dia 21, a les 9.30h al Centre de Participació Ciutadana
  • Dijos dia 23, a les 16:30h en l’Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives
  • Divendres dia 24, a les 10h al Centre de Jubilats del Xúquer
  • Dimecres dia 29, a les 17h en la Gallera
  • Dijous dia 30, a les 17h en l’Escola Pública d’Adults Enric Valor

 

Tallers sobre alimentació saludable i exercici físic

  • Dijous dia 16, a les 10h al Centre de Jubilats del Xúquer
  • Dilluns dia 20, a les 9.30h al Centre de Participació Ciutadana

Deixa un comentari