Els advocats demanen la recuperació del Jutjat del penal d’Alzira i la divisió dels jutjats de primera instància i instrucció per a temes civils i penals

El Col·legi d’Advocats d’Alzira va aprofitar divendres passat la visita de la directora general de Justicia, Cristina Gil, per demanar la creació de nous òrgans judicials i, especialment, la recuperació de la sala penal.
Cristina Gil va visitar Alzira per valorar les obres del nou Palau de Justícia. El col·legi d’advocats es va reunir amb ella per reivindicar una justicia de proximitat i especialitzada. La principal petició fou la recuperació de la sala penal número 15 amb seu a Alzira, que va estar operativa fins el 2017 i donava serveis a les partides judicials d’Alzira, Xàtiva i Ontinyent.
Cal recordar que la supresió d’esta sala per a traslladar-la a València va ocòrrer per falta de mitjans i recursos humans. Això va provocar que molts casos prescriviren i Justicia va dictaminar que no era funcional.
Una altra demanda que es va posar sobre la taula a la reunió va ser l’especialització dels jutjats. Agustín Ferrer va sol·licitar que els jutges es dediquen a una de les dos rames del dret, la civil o la penal. En eixe cas, els set jutjats que hi ha a Alzira de primera instancia i instrucció, es dividirien. Uns serien de primera instància (dret civil) i altres d’instrucció (dret penal).
Els advocats alertaren en el seu moment que desplaçar la sala penal d’Alzira era fer un pas enrere i allunyava la justícia de la ciutadania. Tot i això, ara són positius perquè la directora general Cristina Gil va mostrar interés en tornar la seu de la sala penal 15 a Alzira.

Deixa un comentari