Els afectats de fibromiàlgia demanen millores per a tractar esta enfermetat

Els afectats per fibromiàlgia a la comarca reivindiquen davant la Conselleria que s’inste el govern central per a establir unitats de 3 diagnòstic diferenciat per a esta malaltia que afecta més de 200.000 persones a tot el territori valencià. Al mateix temps, també sol•liciten que es cree almenys una unitat multidisciplinària per cada província per atendre a aquells que ja tenen un diagnòstic.

ADAFIR assegura que els malalts de fibromiàlgia pateixen un autèntic calvari per poder ser diagnosticats i ser atesos després de saber que pateixen la malaltia en una o varies de les seues vessants. Per això reclamen que es revise el document d’atenció als pacients amb fibromiàlgia de 2014 i que s’avalue per part de professionals especialitzats per donar un millor diagnòstic i atenció.

La fibromiàlgia es caracteritza per un dolor crònic generalitzat i incapacitant que només pot rebre tractaments pal•liatius que milloren la qualitat de vida dels pacients, ja que actualment no te cura. López ha recordat també la importància d’establir un protocol per aconseguir baixes mèdiques en cas de necessitar-les.