Els funcionaris de justícia s’han concentrat este matí a la porta dels jutjats alzirenys per reclamar millores salarials

Concentració hui a la porta dels jutjats alzirenys. En esta ocasió, són els funcionaris de justícia els qui, des de fa un mes, protagonitzen esta mesura de protesta amb el suport dels sindicats CSIF, CCOO, STAJ i UGT, als jutjats dels diferents partits judicials, entre ells l’alzireny.

La raó d’esta mesura, que se suma a les jornades de vaga d’ahir, hui i demà, és exigir millores per al col·lectiu. Els funcionaris exigixen una millora salarial que es duria a terme a través del concepte ‘Complement general del lloc’, una retribució bàsica lligada a les funcions que realment realitzen en les oficines judicials. Esta circumstància permetria elevar el sou al col·lectiu en tot l’Estat, independentment de la comunitat autònoma en la qual treballen. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la falta d’una negociació efectiva per part del Ministeri de Justícia està provocant que, cada dia que passa, augmente el retard en la tramitació de procediments judicials i tinga lloc l’ajornament de més judicis i vistes, la qual cosa suposa un perjudici a la ciutadania.

CSIF destaca que la falta de voluntat negociadora del Govern pot ocasionar que la vaga s’amplie, ja que a partir del dia 22 de maig està convocada de manera indefinida, i el dia 25 hi haurà una gran manifestació a Madrid.

Deixa un comentari