L’espardenyà d’Alzira al Congrés dels Diputats

La tercera edició del concurs d’espardenyà “Francisco José García” compta amb la participació de 26 restaurants d la Comunitat Valenciana, però també de Madrid, Logroño, Barcelona i Andora, entre els quals comptarem amb l’assistència d’un cuiner xines i una altre de japonés. Amb uns premis que ascendixen a 5000€, el concurs gastronòmic alzireny és el millor dotat de la Comunitat Valenciana. L’ajuntament patrocina el primer premi dotat amb 3000€; el segon, de 1500€ l’aporta la marca de la Diputació “Valencia Turisme” i el tercer, amb 100€ de premi, la Mancomunitat de la Ribera.

En declaracions a Alzira Ràdio, Diego Gómez ha afirmat que este és un concurs completament consolidat i és que en Fitur ja es va contactar amb restaurants d’altres comunitats perquè hi participaren, A més a més, es va mantindre una reunió amb el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, perquè l’espardenyà s’integre en la marca gastroturística “L’esquisit Mediterrani” .

Demà dimecres 13 de febrer quatre xefs ajudaran a cuinar a 300 racions d’espardenyà que es serviran al Congrés del Diputats, el que serà una nova manera de promocionar este plat  tradicional valencià. L’expert gastronòmic del grup TN, Miquel Font, ha indicat que gràcies a este concurs s’està oferint cada vegada més este plat als restaurants i s’està popularitzant entre els consumidors.