Europa commemora dijous el Dia de la prevenció del càncer de pell, un dels més comuns a Espanya

Este dijous Europa commemora el Dia de la prevenció del càncer de pell. La millor forma de prevenció, com diuen els experts, és l’autoexploració, a més de controlar l’exposició a la radiació ultraviolada, especialment si el nostre color de pell és clar.
El càncer de pell és un dels més comuns i la incidència va en augment. L’any passat a Espanya es detectaren 8.000 casos. El melanoma és el més comú, però no l’únic. Se sumen el carcinoma de celules basal i el de celules escamoses.
La detecció precoç dictamina la supervivència del pacient. Cal fer autoexploracions mensuals buscant possibles alteracions. La millor manera d’evitar-lo és protegir-nos de la radiació amb protector solar, especialment al cap, cara i orelles. També hem de buscar l’ombra, limitar el temps d’exposició i evitar-lo a migdia i utilitzar la roba com a barrera.
Segons ha recalcat David Llorca, dermatòleg de l’Hospital de la Ribera, la societat ha de canviar la seua visió sobre el bronzejat, el que ens fa buscar una exposició intencionada però augmenta significativament el càncer de pell. Un exemple són les cabines de bronzejat, que segons el doctor deurien estar prohibides.

Deixa un comentari