Creu Roja ha organitzat hui la jornada “Creixem en comunitat” per a lluitar contra la soledat no desitjada

“Creixem en comunitat”. Sota este lema, Creu Roja ha organitzat durant hui una jornada a la Casa de la Cultura dedicada a la soledat no desitjada, dins de la iniciativa del Projecte Crece. L’objectiu principal de la jornada és fer una crida a la ciutadania perquè siga conscient de la problemàtica social i conega com s’ha d’actuar per fer front a la soledat no desitjada.
La Comunitat Valenciana supera el milió de persones majors de 65 anys, una de les regions amb major volum junt a Madrid i superada per Andalusia i Catalunya. Almenys el 27% dels majors viuen sols, encara que viure sol no és l’únic indicador de soledat no desitjada i tampoc ser major de 65 anys.
Una de les línies del projecte Crece és llevar el focus en les persones grans. També patixen soledat no desitjada les dones víctimes de violència de gènere, les persones amb diagnòstic de malaltia mental, els joves extutelats o les persones en situació sense llar.
Durant este matí s’han recollit propostes ciutadanes per a crear un full de ruta d’actuació a Alzira. De vesprada, al Claustre de la Casa de la Cultura tindrà lloc una trobada a la taula, un berenar per a compartir vivències. Esta vesprada es farà un berenar al Claustre de la Casa de la Cultura per a compartir vivències i després l’auditori acollirà l’obra teatreal de La Pili “El temps de Maria”. Mostra la vida de Maria, una dona que viu en solitud, posant de manifest esta relitat i les seues consequencies a través de cançons i records de la protagonista. L’obra teatral clausurarà l’esdeveniment a les 18 a l’auditori de la Casa de la Cultura.

Deixa un comentari