Grans músics interncionals del metall participaran la setmana que ve en la 23na edició del Festival Sbalz

Diversos dels millors músics de metall del món faran les delícies dels melòmans la pròxima setmana en la vint-i-tresena edició del festival Sbalz. El certamen alzireny combina les actuacions musicals de prestigiosos músics i aprenents amb la vessant pedagògica, en un curs que reunix a un centenar d’estudiants vinguts de tota Espanya.
L’edició que comença el pròxim dimarts també és molt especial per al grup organitzador, Spanish Brass, que complix 35 anys sobre les taules i que té en Alzira el lloc d’estrena dels seus espectacles. De fet, obrirà el cicle de concerts el dimarts a les 22.15 h. al Gran Teatre amb un recull dels últims espectacles.
A més, també hi ha una vessant competitiva ja que s’han presentat vint peces al concurs internacional de composició, que vol promoure la creació de música per a grups de metalls i de cambra. Després d’una primera selecció de 10 semifinalistes, el dimecres, a la Casa de la Cultura els professors interpretaran les tres obres finalistes que optaran als premis de 750 i 300 €, així com el premi del públic.
Dijous, el prestigiós trombó Kiko Palacios presentarà el disc Un trombó baix i per la nit ens divertirem amb Los Artistas del Gremio al Gran Teatre.
El Festival també dona oportunitats als joves intèrprets en el concert que oferirà el divendres per la vesprada la Sbalz Junior Brass Ensemble amb Bea Fernández en la direcció. Per la nit, al Gran Teatre tindrà lloc el tradicional concert amb la Societat Musical d’Alzira, el trompetista Rex Richardson i el trombó de Carcaixent, que està a l’orquestra de Berna, Vicent Climent.
L’últim dia, dissabte, Josep Benlloch i la Pucela Brass faran a les 7’15, a la Casa de la Cultura, el concert anomenat Emergents. Bonet ha ressenyat que amb este concert es vol donar a conèixer guanyadors de concursos com el de música de cambra d’Alzira o el de trompeta de Benimodo.
El colofó es posarà dissabte, a les 22.15, al Gran Teatre amb l’Spanish Brass ensemble i el trombonista-trompetista australià, James Morrison, dirigits per Bea Fernández.
Les entrades per als concerts nocturns costen 5 i 4 euros i es poden comprar en taquilla o per Notikumi. Els concerts de la vesprada a la Casa de la Cultura són gratuïts.