Educació amplia l’horari lectiu en dos hores més per a l’alumnat de primer a tercer d’ESO en el pròxim curs.

L’ alumnat de la Comunitat Valenciana de 1r, 2n i 3r d’ESO tindrà este nou curs 2023-24 dues hores lectives més. Una rectificació del nou govern de la Generalitat respecte a l’horari establit anteriorment.
Tal com publica al Diari Oficial de la Generalitat Valencià (DOGV), la Conselleria d’Educació ha emés una resolució, en la qual especifica els centres docents hauran de garantir l’atenció directa de l’alumnat durant el nombre total d’hores lectives . Esta reducció d’hores es va fer perquè el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va anul•lar l’obligatorietat de la matèria de Projectes Interdisciplinaris, assenyalant que havia de ser optativa. Així mateix, també es va anul•lar l’obligatorietat de l’agrupació de matèries per àmbits en el primer curs d’ESO. Es per això que l’anterior Conselleria d’Educació reduïa en dos hores setmanals l’horari lectiu, tot i que es mantenia la plantilla de professorat.
Ara, la Conselleria d’Educació ha decidit recuperar-les perquè siguen atenció directa a l’alumnat.
Així les coses, el curs s’iniciarà el pròxim 11 de setembre amb esta restructuració d’horaris. Així, tot l’alumnat de 1r d’ESO haurà de disposar de 30 hores lectives; l’alumnat de 2n d’ESO, de 32 hores lectives; i l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, de 33 hores lectives.

Deixa un comentari