La XII Setmana de l’Economia ha continuat hui amb una taula redona dedicada a la dona emprenedora. Cinc dones que compaginen la maternitat amb els seus negocis han assegurat que la clau està en trobar un equilibri. A més, també ha estat present este matí des de la Generalitat Valenciana, la directora de Coordinació de Diàleg Social, Zulima Pérez, que ha parlat de la importància de les clàusules sociolaborals en la contractació pública.
Segons les dades de l’informe mundial GEM 2018/2019, el nostre país encapçala la paritat de gènere, pel que fa a l’activitat emprenedora. No obstant això, esta activitat és més complicada per al gènere femení a l’hora de compaginar l’embaràs i els primers anys de vida d’un bebè, amb l’esforç que suposa començar de nou un negoci.
Les dades demostren que 9 dones per cada 10 homes en Espanya emprén, però esta data contrasta amb una caiguda de la natalitat notable d’un 30% en els últims anys al nostre país. La responsable de comunicació d’AJER i directora de Ian de Psique, Marian Martín, explica que” la maternitat i emprendre són dos projectes diferents però amb certa similitud”.
Per a la fundadora de l’Associació d’Empresaris de València, Ana Vila, “el truc està en la qualitat de temps que pases es pasa amb els fills i no en la quantitat”.
Durant este matí s’ha dut a terme una ponència a càrrec del director d’expansió D’EDEM, Juan Antonio Carrasco, sobre el procés d’emprenedoria en Marina d’Empreses, amb la posterior taula redona “Alzira: 12 mesos, 12 empreses”. Esta vesprada tindrà lloc també la taula redona dedicada a la comunicació amb la presència de la directora general d’À Punt, Empar Marco, i el síndic Vicent Cucarella.