La FAAVV Alzira reclama la separació de les aigües pluvials i residuals en el sistema de clavegueram de la ciutat

La Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira planteja la necessitat de fer canvis en el clavegueram a la ciutat per separar les aigües residuals de les de pluja. Asseguren que es tracta d’una mesura que els diversos partits polítics haurien de tenir en compte per a evitar que baixen aigües brutes quan la depuradora es col·lapsa a conseqüència de les pluges intenses.

Segons expliquen, des que està construïda la depuradora i es prolongà el clavegueram per evitar que les aigües residuals  contaminaren el riu, les aigües del Barranc de Barxeta baixen negres pel tarquim que arrastren quan plou molt. El clavegueram evacua les aigües plogudes i les residuals que van a parar a la depuradora. Però quan plou, la depuradora es col·lapsa, incapaç de separar les pluvials de les residuals. Pels derramadors s’escapa el tarquim que ennegreix el Barranc de Barxeta, arribant al Xúquer i contaminant-lo.

Des de la Federació d’Associació de Veïns consideren que els candidats i candidates tenen una bona ocasió per demostrar la preocupació pel medi ambient. Per això, els demanen que tinguen en compte esta situació i aposten per la separació de les aigües pluvials de les residuals en el punt d’abocament, per evitar estes situacions quan plou molt.

Deixa un comentari