La Falla Luis Sunyer estrena la seua I Setmana Cultural amb una taula redona sobre el rol de les dones a les Falles

La Falla Luis Sunyer estrena la seua I Setmana cultural. Ho va fer ahir amb la taula de debat Trencant barreres: el rol de les dones en les Falles d’Alzira. 5 presidentes, algunes pioneres i altres actuals dirigiren esta taula redona que va tractar els entrebancs masclistes que han patit les dones a les Falles.
Amparo San Gil, presidenta de la Falla Luis Sunyer, destacava l’alta participación i les reaccions positives dels assistents. Com a conclusió de la taula redona, Amparo San Gil explica que les pioneres han alleujerat el camí a les presidentes actuals.
Els actes culturals s’allargaran durant tot el cap de setmana. Hui, al cau de la Falla torneig de cartes de la Fallera Calavera. Començarà a les 17.30 i pot acudir qui vulga. El premi seran dos cartes especials del joc. Dissabte, aforament complet per a la ruta guiada per l’Alzira histórica que ha organitzat la Falla per donar a coneixer tot el patrimoni cultural.
La setmana acaba amb la presentació del seu llibret, diumenge a les 19 de la vesprada. El Tramús és el nom d’este llibret, que esperen es quede per molts anys. La temática escollida ha estat, com avançaren a la taula redona, el paper de les dones en la societat i les Falles.
Per últim, el dijous 29 de febrer, la Casa de la Cultura acollirà l’últim acte d’estes jornades culturals. Han organitzat, amb la participació d’Afaradem, un monòleg solidari de la mà de Carolina Tomàs. Els beneficis de les entrades, a 8 euros, aniran destinats a l’Associació Afaradem. Es poden adquirir de 9 a 10 de la nit al cau de la falla o a la Perruqueria Espai d’Imatge Neus Oltra.

Deixa un comentari