La Federació d’Assocaicions de veins d’ALZIRA demana a l’Ajuntament que es mantenga ferm en la defensa de l’ampliació del Pont de Xàtiva a pesar dels desacords amb la Generalitat

Davant la falta de consens de les administracions sobre com ampliar el Pont de Xàtiva i reordenar la CV-50 i l’antiga CV-41, la Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira (FAAVV) ha demanat a l’Ajuntament i la direcció general de l’Aigua, que el finançament de 5 milions d’euros assignats als Pressupostos Generals de l’Estat es destinen a altres actuacions previstes per a protegir el nucli urbà de les inundacions, abans d’arriscar-se a perdre esta partida pressupostària.

La FAAVV proposa que els diners vagen on no hi ha cap conflicte, com a l’ampliació del barranc aigues amunt del pont.

El Pont de Xàtiva suposa un coll de botella en cas que el barranc cresca. Durant l’últim any, tant l’Ajuntament com la direcció general de l’Aigua han estat estudiant diferents alternatives per a fer l’ampliació sense perjudicar a veins i empreses de Materna.

En una reunió cel·lebrada a principis d’abril, els tècnics de la conselleria van alertar que la proposta municipal que plantejava desplaçar el pont aigües amunt podia veure’s condicionada per la presència d’una línia d’alta tensió i van advocar per tornar al punt de partida, construir un pont més ampli just al costat de l’actual, però amb major elevació. D’altra banda, coneixiem ahir que el secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco, advoca per crear un grup de treball per a dissenyar la millor solució.

La federació de veïns, no obstant això, animen a la corporació municipal a mantindre’s ferma en la defensa de l’ampliació.

Deixa un comentari