Els experts sanitaris recomanen vacunar a les embarassades contra la tos ferina, una malaltia molt violenta i greu per als nounats

En el que portem d’any, s’han registrat a la Comunitat Valenciana 1.249 casos de la malaltia de la tos ferina i 33 d’ells han sigut a la Ribera. Es tracta d’una malaltia amb uns procesos cíclics de repunts i que pot resultar mortal.

Els experts en sanitat recomanen vacunar-se embarassades i xiquets i xiquetes contra esta infecció respiratòria greu, perquè durant els primers mesos de vida pot causar séqueles molt greus al nounat o inclus la mort. Xavi Torremocha, infermer del Centre de Salut pública d’Alzira ens explica en què consistix esta infecció.

La vacuna va començar a implementar-se a Anglaterra en 2012 i s’està suministrant a Espanya des del 2015. La millor forma d’anticipar-se a la infecció és la vacuna a la mare del futur nounat durant l’embaràs, en la setmana 27 fins a 36. Una vegada ha nascut el bebé, en el calendari de vacunacions també s’inclou esta vacuna als 2 mesos, als 4 i als 6 anys.

Xavi Torremocha ha explicat que la vacuna és segura, no té quasi efectes secundaris i s’ha de posar en cada gestació. De tota manera, cal extremar sempre les precaucions amb els nounats o xiquets i xiquetes, que no s’acosten a persones malaltes i es mantinguen les mesures higièniques.

Deixa un comentari