En temps d’incertesa, la solidaritat és la major certesa. Així ho corrobora la Fundació CEPAIM que, en estos dies de confinament, no deixa de treballar pels col·lectius més vulnerables. És el cas dels demandants d’asil, que conviuen amb persones desconegudes i no entenen correctament l’idioma. Però també dels xiquets que no tenen Internet a casa o de les dones que han de conviure amb el seu agressor.
Davant estes situacions personals, CEPAIM treballa mitjançant la comunicació personal constant amb totes les persones que formen part de la Fundació. Pel que fa als immigrants, es troben en una situació especialment vulnerable perquè, en general, no tenen família prop, ni recursos econòmics. I en molts casos treballen en l’economia submergida, per això, poden sentir por de ser interrogats pels agents de seguretat.
D’altra banda, per als xiquets amb famílies vulnerables que no disposen d’Internet, és complicat continuar amb l’activitat acadèmica. Des de CEPAIM s’intenta fer-los arribar els deures i que els entenguen correctament.
I pel que fa a les dones atrapades amb el seu maltractador a casa, han de saber que en situació de perill del seu benestar físic o psicològic poden eixir de casa i no van a ser multades. Hui ho explicat a Alzira Ràdio Dani Castillejo, de la Fundació CEPAIM.
Si vols escoltar l’informatiu complet: Ir a descargar