La Fundació CEPAIM amplia la seua intervenció i actuacions a la Ribera Alta. El seu objectiu és que els territoris se relacionen i desenvolupen en paral·lel al voltant de l’acollida de la població migrant i les seues diferents cultures. Hui a l’espai Alzira Intercultural, les tècniques de Formació de la Fundació Andrea Lara i Ane Campaña ens han informat dels projectes que duen a terme: Un d’ells, “Carcaixent Diversa”, amb l’objectiu d’identificar els principals problemes de convivència que afecten a la localitat, en segon lloc el projecte “Desactivem. Prevenció de la discriminació i la Xenofòbia”, i per últim, Projecte Mediació Educativa.
Les accions d’este últim projecte se realitzen en centre educatius d’Alzira, però també s’extenen a espais culturals i de participació ciutadana en els barris del municipi. Es continuarà amb la creació dels grups de joves al centres, com és el cas del grup de mediació de l’IES José Maria parra, on els joves se formen en mediació de conflictes. Es reunixen tots els dimecres a l’institut, i este curs escolar ja porten 25 mediacions.
Andrea Lara ha destacat la cooperació de tots els companys i companyes de la Fundació que partixen de la mateixa metodologia i col·laboren entre sí. La seua companya Ane Campaña s’encarrega del projecte “Desactivem. Prevenció de la discriminació i la Xenofòbia”. Este projecte tracta de sensibilitzar a la ciutadania sobre el discurs social xenòfob i racista, incidint en els estereotips i idees sobre les persones o grups, per a provocar espais de reflexió.
Les dos companyes ens han avançat que estan treballant també en la Taula per la Convivència d’Alzira i en la sèptima edició de Dones i Poesia, que tindrà lloc en maig.