La manifestació de l’Orgull LGTBI d’Alzira reunïx veïnat, corporació i associacions en defensa dels drets i llibertats del col·lectiu

La manifestació amb motiu de l’Orgull LGTBI celebrada ahir a Alzira va comptar amb la participació de nombroses persones i associacions. Una marxa organitzada pel Consell de la Joventut en què confluïren grans i menuts, així com regidors i regidores de la corporació municipal i activistes de Gailes, La Ribera en Bici o Amnistia Internacional.

Esta manifestació, amb tret d’eixida a la Plaça Major, va continuar el seu recorregut pels casilicis i els Cines Colon fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament, on va tindre lloc la lectura del manifest. L’alcalde de la ciutat, Alfons Domínguez, encetà els parlaments enorgullint-se d’Alzira per ser un poble respectuós amb la diversitat.

El manifest va fer un repàs dels avanços aconseguits en matèria de diversitat, igualtat i identitat de gènere però també va posar el focus en el creixement dels discursos d’odi i les agressions LGTBIfòbiques, legitimades per algunes veus dins de les institucions. José Luis Bravo, president del Consell de la Joventut d’Alzira, assenyalava com a reptes pendents el reconeixement de les persones LGTBI a les empreses, la millora de l’ocupació de les persones trans i la formació en diversitat del personal sanitari.

L’acte va estar amenitzat per dolçaina i tabal i va finalitzar amb la penjada de la bandera LGTB a l’exterior de l’Ajuntament.

Deixa un comentari